Сьогодні весь світ кинув свої сили на боротьбу з пандемією. Щосекунди з новим ворогом людства віч-на-віч зустрічаються сотні тисяч лікарів. Їм аплодують, присвячують поезії та друкують про них матеріали на перших шпальтах газет. Але швидка передача вірусу та гостра нестача спецодягу ставлять під загрозу життя наших саможертовних рятівників.

Модна індустрія не залишилася осторонь подій. Провідні світові глянці, законодавці моди Ralph Lauren, Versace, Gucci, Tom Ford і їхні легендарні кутюр’є — всі вони нині намагаються підтримувати медиків та науковців, надаючи вагомі благодійні внески. В одну мить концерни Burberry, Armani, Chanel, Gucci, Prada з пошиття люксових колекцій пальт і сумок перетворилися на виробництва захисних костюмів і масок. А компанії Mary Kay, Dior, Guerlain, Givenchy та Bvlgar анонсували запуск виробництва антисептичних засобів для рук, які на благодійній основі віддадуть закладам медичної допомоги.

Українські дизайнери теж закликають підтримати медичних працівників та об’єднують свої зусилля для виготовлення спецодягу. Одним із найперших відшив партію захисних комбінезонів бренд Bevza. Дизайнерка Світлана Бевза розповіла, що заручилася допомогою небайдужих людей, які залишали у неї під дверима резинки, блискавки або передавали їх поштою з інших міст.

Не пасе задніх і амбітний дизайнер Іван Фролов — його бренд Frolov уже відшив 51 медичний комбінезон і зупинятися не збирається. Своїми намірами обмундирувати і забезпечити захисними костюмами лікарів поділилися і такі бренди, як the COAT і LADNA.

Дизайнерка команди BOBKOVA розробила багаторазові захисні маски з матеріалу, який зберігає свої захисні властивості протягом 2 місяців щоденного використання, а вітчизняний бренд Wildwood, що спеціалізується на виробах зі шкіри, за запитами людей безплатно відправляв поштою модні захисні маски. Захист для обличчя відтепер випускає і український лейбл TAGO.

Наших творчих благодійників підтримали тисячі підписників у соціальних мережах Instagram та Facebook. Модна спільнота закликає в ці нелегкі часи об’єднатися, заспокоїти страхи, випромінювати позитив та залишатися вдома.

Бахмут Донецької області.