За його словами, послаблення карантину розпочнеться із приміського транспорту. У коментарі ВВС-Україна чиновник зазначив, що наразі розробляються правила таких перевезень — це масковий режим і менша кількість пасажирів у вагоні. Криклій підкреслив: без масок українців ще довго не пускатимуть у метро, автобуси, трамваї, тролейбуси, міжміські автобуси та потяги.

Міністр також припустив, що доведеться просити роботодавців змінити робочі графіки — щоб люди виходили на роботу в різний час. А ось відновлення авіасполучення залежить від того, наскільки швидко інші країни відкриють свої повітряні ворота...

Столична влада, ґрунтуючись на досвіді європейських країн, уже розробила план з послаблення обмежень. Однак впроваджувати його має намір з урахуванням динаміки захворюваності, повідомив під час онлайн прес-конференції голова КМДА Віталій Кличко. За його словами, спочатку запрацюють невеликі магазини. Потім поступово знімуть обмеження на доступ до публічних закладів і місць, на роботу громадського транспорту.

Кличко закликав киян і всіх українців залишатися вдома, і нагадав, що за домовленістю із представниками конфесій, поминальні дні перенесено на 6 червня. До цього доступ на всі міські кладовища буде обмежено!

Ну, а поки що (станом на 22 квітня) в Україні підтверджено 6592 випадки COVID-19, з них 174 хворих померли (90 чоловіків і 84 жінки), а 424 особи одужали (з них 27 дітей). На амбулаторному лікуванні — 4466 пацієнтів, з них 334 дитини. Усього госпіталізовано 2126 осіб, з них 97 дітей. За даними ЦГЗ, нині до апаратів штучної вентиляції легенів підключено 92 особи.

Тим часом боротьба з коронавірусом триває. І тих, хто бореться із хворобою на передовій, зокрема бригади екстреної медичної допомоги, фінансуватимуть за підвищеними розцінками. У них входить, зокрема, і підвищена заробітна плата — до 300%. На це передбачено кошти, закладені в бюджеті, пообіцяв учора на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов.