Про це повідомило національне радіо Хорватії HRT.

За словами міністра туризму Хорватії Гарі Капелі, ця галузь перебуває у величезній залежності від іноземних туристів, які забезпечують майже 90 відсотків прибутків власникам готелів і ресторанів. Тому так важливо привабити їх на відпочинок у країну. Він зазначив, що цього літа для всіх, хто приїжджатиме на особистих автомобілях або прилітатиме літаками, можливо, буде потрібний документ, що вони не заражені новим вірусом.

«Це питання ми вже обговорили з колегами із Чехії. Вони підготують свої пропозиції, а ми — свої, а потім приведемо їх до спільного знаменника, щоб одержати варіант, який влаштовує обидві сторони», — повідомив міністр.

На його думку, вироблена модель може застосовуватися також для австрійських і угорських туристів. Зусилля міністерства були підтримані й Хорватською асоціацією туристичних агентств. Але санітарна влада попередила, що не дасть добро на приїзд відпочивальників із країн, де кількість заражених коронавірусом більша, ніж у Хорватії. Тут суворі заходи безпеки були запроваджені в березні й нещодавно подовжені до 4 травня. За необхідності їх можуть продовжити ще на кілька тижнів.