Ірина Кудрик, директорка Чернігівського регіонального офісу Програми "U-LEAD з Європою", зазначила: "Продовжуємо працювати дистанційно та підтримувати об'єднані територіальні громади Чернігівщини у їх діяльності. Карантин пришвидшив процес інтеграції ОТГ у віртуальний простір та змусив користуватися сучасними засобами зв'язку. Думаю, що створений в режимі онлайн стратегічний план розвитку Линовицької громади враховуватиме інноваційні технології та розвиток".

Координує та модерує роботу над стратегією розвитку Володимир Бойко, експерт з регіонального розвитку регіонального офісу. "Третє засідання – це інтерактивна робота учасників групи. Визначатимемо потенціали громади та проблеми, які потім трансформуємо в завдання, напрацюємо проектну структуру цілей та завдань", – зазначив експерт. І додав, що стратегія розвитку – це завдання для самої громади, які можна реалізувати на місцевому рівні.

У роботі над стратегією розвитку взяв участь Віталій Нестерко, линовицький селищний голова.

Робоча група розпочала засідання з обговорення стратегічного бачення та результатів SWOT-аналізу з врахуванням правок та пропозицій, що надійшли від жителів громади. В результаті вдосконалили формулювання та доповнили результати дослідження.

Стратегічне бачення сформулювали так: "Линовицька територіальна громада – центр сучасного сільськогосподарського виробництва та переробки на межі Чернігівщини та Полтавщини, край неперевершеної краси природи та туристично привабливий, що розвиває кращі соціальні, економічні, культурні традиції. Впорядкована, комфортна громада із розвинутою якісною інфраструктурою та модерною сферою послуг, де діють прозорі та чесні правила для зовнішніх і внутрішніх інвесторів, малого бізнесу, край, де живуть відповідальні, ініціативні, доброзичливі, відкриті до світу люди, дбайливий до майбутніх поколінь".

Учасники працювали над визначенням потенціалів громади та її проблемами. Традиційно кількість проблем значно перевищила потенційні можливості. "З потенціалами працювати складніше, ніж над проблемами. Перспективи ми бачимо гірше, ніж проблеми. І спостерігається таке не лише у Линовицькій громаді", – зазначив Володимир Бойко.

Далі в процесі роботи кожна проблема знайде своє відображення у завданні, деякі проблеми зникнуть через глобальність або невідповідність місцевому масштабу. Інші втратять актуальність через незначущість. У результаті робоча група отримає основу структури цілей та завдань стратегії розвитку Линовицької громади. Після уточнень і коригувань буде оголошено збір проектних ідей серед жителів громади. Всі проектні ідеї будуть розглянуті робочою групою, розібрані та систематизовані.

Фото з сайту Линовицької ОТГ.