Учора Президент України Володимир Зеленський вчергове звернувся до українців стосовно ситуації з протидією коронавірусу. Спочатку він подякував усім, хто святкував Великдень удома.

Також глава держави відзначив рішення Єврокомісії надати Україні допомогу для протидії коронавірусу в розмірі 1,2 мільярда євро.

«Це важливі кошти, які зможуть гарантувати макрофінансову стабільність у нашій країні та пом’якшать негативні наслідки пандемії для громадян. Я дякую за це і щиро сподіваюся, що пропозиція буде схвалена Європарламентом та Радою ЄС. Упевнений, це стане черговим сигналом про міцну дружбу та партнерство Європи з Україною», — зазначив глава держави.

Крім цього, В. Зеленський підтримав рішення українського уряду продовжити карантин до 11 травня і повідомив, що є чіткий план виходу з карантину. Невдовзі Прем’єр-міністр озвучить детальний сценарій із п’яти етапів виходу з карантину.

«Плавний вихід розпочнеться за двох ключових умов.

Перша: протягом десяти днів відсоток виявлених хворих не змінюється або залишається в межах п’яти.

Друга умова: лікарні, заповнені пацієнтами з COVID-19 менш ніж наполовину», — наголосив Президент.

Триває, за його словами, і робота над забезпеченням країни, наших лікарень та аптек усім необхідним: у регіони відправляють ПЛР-тести вітчизняного виробництва. Також до кінця травня ми очікуємо від українського виробника 200 апаратів штучної вентиляції легень.

У Гостомелі приземлився наш Ан-225, який доставив понад 12 мільйонів масок і сотні тисяч захисних костюмів та окулярів.

Президент зазначив, що за час боротьби з COVID-19 наші літаки «Антонов» доставили в Україну, Америку, країни Європи та Близького Сходу більш як дві тисячі тонн різних вантажів. І внесок та важливу роль України в боротьбі з коронавірусом позитивно оцінює весь світ.

Нині тривають дослідження чотирьох різних лікарських засобів.

Україна починає клінічні випробування препарату для боротьби з COVID-19. Є попередні висновки наших учених та виробників, за якими цей лікарський засіб може бути дуже ефективним.

«Залишайтеся вдома та будьте здорові, дорогі українці!

Бажаю вам 36,6. Бережімо себе! Збережемо Україну!» — резюмував Президент.