"На моє переконання, коли ми кажемо про боротьбу з коронавірусом, ми маємо також не забувати про економічні наслідки карантину", – вважає народний депутат Віталій Безгін ("Слуга народу"). Йдеться, зокрема, про закриті продуктові ринки.

"Побачив кілька новин із приводу незадоволення громадян закриттям ринків і перекриття доріг через це. Це у великих містах та обласних центрах купа супермаркетів та маленьких продовольчих магазинів. А для сільської місцевості і районних центрів ринки – це один із небагатьох майданчиків купівлі-продажу товарів. Крім того, це єдиний шлях реалізації продукції дрібними фермерами, які є одним із найбільш уражених прошарків населення під час карантину. Тотальна заборона на функціонування ринків суттєво б'є по гаманцю таких господарств і ставить на межу виживання", – написав народний депутат на своїй сторінці у Фейсбуці.

На його думку, ринки треба запускати, але з жорстким контролем з боку органів місцевого самоврядування і їх відповідальністю за безпеку громадян і дотримання правил. "А центральна виконавча влада нехай краще сфокусується на питаннях функціонування певної мережі будівельних гіпермаркетів, де на вході ані санітайзерів для рук, ані температурного скринінгу (перевірено особисто), але обмеження саме на цю мережу чомусь не поширюється", – додав В.Безгін.

Депутат переконаний: абсолютно не гнучкий підхід до таких питань ставить під загрозу дотримання жорстких карантинних правил уже найближчим часом, бо подушка фінансового резерву у багатьох громадян закінчується. Тож повідомив, що народні депутати готують звернення до Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з тим, щоб у цьому питанні було виявлено "зваженість та гнучкість".

Фото зі сторінки Віталія Безгіна у Фейсбуці.