Про це повідомило агентство Сіньхуа. Згідно з worldometers.info, сьогодні в цій країні – всього 723 хворих на COVID-19 осіб. За попередню добу в Китаї зафіксували тільки 3 нові випадки. Загалом, починаючи з січня, в країні зареєстрували 82 830 випадків нового коронавірусу, 4 633 особи померли.

Тим часом, повідомляє агентство Сіньхуа, розпочався другий етап клінічних випробувань інактивованої вакцини проти COVID-19, розробленої Уханським інститутом біологічної продукції при державній фармацевтичній корпорації Китаю (Sinopharm) і Уханським інститутом вірусології Китайської академії наук.

Клінічні випробування стартували 12 квітня. У повідомленні Sinopharm йдеться, що станом на 23 квітня 96 осіб у трьох вікових групах отримали вакцину на першому етапі клінічних випробувань. Досі вакцина показувала хорошу безпечність. Вакциновані перебувають під наглядом.

Другий етап клінічних випробувань буде зосереджено на процедурі вакцинації. У Sinopharm повідомили, що вакцина також пройде третій етап клінічних випробувань, і може знадобитися приблизно рік, щоб завершити клінічні випробування і дійти висновку щодо її безпечності та ефективності.

Фото Xinhua.