36-річний нападник вирішив завершити кар’єру. Про це український серб розповів в одній з телевізійних програм.

Девич народився у Белграді, там він розпочав професіональну кар’єру. 2005-го опинився у луцькій «Волині», звідти за півтора року перебрався до «Металіста». Харківський період кар’єри Девича — найуспішніший. Він став лідером команди, найкращим бомбардиром сезону 2007/08 та отримав виклик до збірної України.

Сезон 2012/13 форвард провів у донецькому «Шахтарі», а потім повернувся до «Металіста» ще на два сезони та став найкращим голеадором в історії клубу (98 м’ячів). Пізніше Девич виступав за «Рубін» (РФ), «Аль-Раян» (Катар), «Вадуц» (Ліхтенштейн), «Сабаг» (Азербайджан) і «Вождовац» (Сербія). Останнім клубом Марко став «Сабаг», до якого він повернувся взимку.

У складі збірної України Девич провів 35 матчів, у яких забив 7 м’ячів. У його активі участь у домашньому Євро-2012. Саме досвідчений нападник забив гол-фантом у ворота збірної Англії, який не помітила бригада арбітрів на чолі з одіозним угорцем Віктором Кашшаї. Нагадаємо, що він вигадав ще й пенальті у ворота донецького «Шахтаря» в матчі на «Етігад-Арені» проти «Манчестер Сіті» на груповому етапі Ліги чемпіонів 2018/2019. Слава Богу, торік горе-рефері завершив суддівську кар’ру.

Але йдеться не про нього, а про відмінного футболіста Марко Девича, який своєю грою подарував радість мільйонам уболівальників.