Про це у вівторок на брифінгу заявила міністр туризму Ніколіна Ангелкова. За її словами, частка цієї галузі економіки у формуванні ВВП країни становить 12%, а також забезпечує роботою понад 11% працездатних громадян. Але зараз болгарський туризм перебуває у важкій і безпрецедентній кризі, з якої без допомоги держави і ЄС навряд чи зможе вийти.

Міністр повідомила, що на недавній онлайн-нараді з колегами з інших країн Євросоюзу було запропоновано спростити режим видачі туристичних віз для громадян із держав, які не входять до ЄС. Болгарія підтримала пропозицію, бо це дасть змогу привабити на чорноморські курорти нових відпочивальників, для яких раніше серйозною перешкодою було оформлення віз.

За її словами, всім, хто працює у туристичній галузі, ще важливіше повернути довіру вітчизняних туристів. Вона закликала всіх болгар обрати для літнього відпочинку рідні курорти. «Нині момент, коли всі разом можемо допомогти нашій країні, вибираючи цього літа для відпочинку Болгарію. Разом ми допоможемо відновити туризм», — наголосила міністр.