Того самого дня під Офісом Президента України відбулась акція протесту проти передачі до суду справи про вбивство активістки. За словами учасника ініціативної групи «Хто замовив Катю Гандзюк?» Романа Синіцина, громадськість непокоїть, що справа передається до суду без завершення всіх слідчих дій, зокрема, без свідчень ключового фігуранта справи Олексія Левіна. Мовляв, тому виникає запитання: «Сядуть звичайні виконавці чи організатори?».

На переконання активістів, слідство, а саме прокуратура, не діє в інтересах розслідування.

У свою чергу Ірина Венедіктова відреагувала на цю акцію протесту постом на своїй сторінці у Фейсбуці: «Правозахисники не приходять волати на дитячі майданчики, не плюють у пісочниці, не лякають пенсіонерів... Правозахисники — це зовсім про інше»...

«Орган досудового розслідування, відреформована прокуратура і відреформований суд — це не те, два роки розслідування, кількість слідчих і прокурорів, що в рази перевищує кількість осіб з фаєрами, — це не те, є тільки власне бачення, як має бути,.. але це також неточно. 55 томів справи — не цікавить. Ви хочете правди? Почався процес ознайомлення з матеріалами слідства», — додала Генпрокурор.

А на думку адвоката Євгенії Закревської, яку вона висловила у телепрограмі «Свобода слова», рішення про завершення досудового розслідування приймалося без урахування думки потерпілих. Вона зазначила, що дослідження додаткових доказів при закритті досудового розслідування стане надзвичайно проблемним питанням, і цим зможе скористатися сторона захисту.

На це заступник Генпрокурора Роман Романчук відповів: «Ми не ставимо крапку і ні на кого не скидаємо відповідальність, так говорити неправильно. Бо цьому ж прокурору йти у суд і підтримувати там обвинувачення, відкривати докази у змагальному процесі, їх обстоювати і обстоювати свою позицію». Він також запевнив, що прокуратура має достатньо доказів, щоб передати справу до суду.