Представники Національного університету «Полтавська політехніка» і його структурного підрозділу — коледжу нафти та газу — виготовили та передали медикам обласної клінічної лікарні ім. М. Скліфосовського 90 захисних екран-масок.

Продукували їх безпосередньо у згаданих навчальних закладах за допомогою 3D-принтерів. Працювати над виготовленням необхідних засобів захисту довелося практично без вихідних...

Перший такий подарунок від університету та коледжу — 50 захисних екран-масок — отримали медичні працівники обласної клінічної інфекційної лікарні, в якій надають допомогу хворим на коронавірус мешканцям регіону. Попри те, що обласна клінічна лікарня ім. М. Скліфосовського не є профільним закладом для такої допомоги, її фахівці також потребують надійного захисту від небезпечної інфекції.

Особливо ті, хто сьогодні забезпечує функціонування відділень хірургічного профілю. Адже туди для невідкладних операцій нерідко потрапляють пацієнти із супутніми хворобами, зокрема й інфекційними... За таких обставин по 30 захисних екран-масок, виготовлених в університеті та коледжі, отримали працівники хірургічного, отоларингологічного та офтальмологічного відділень провідної лікарні регіону.

Полтава.