Хмельницький:
У Нетішині з міського бюджету доплачуватимуть усім, хто бореться з коронавірусом. Як повідомив міський голова Олександр Супрунюк, найперше це стосується медиків. Гроші отримають працівники інфекційного відділення.

Так, молодшим медсестрам і сестрам додатково заплатять відповідно по одній та дві тисячі гривень. Завідувач відділення та сімейні лікарі матимуть надбавку у три тисячі гривень.

У цьому списку учасники мобільних бригад, що відбирають біоматеріали для тестування. Додатково до зарплати вони матимуть від двох до п’яти тисяч гривень.

Надбавки у тисячу гривень передбачені і для 94 працівників комунального підприємства «Благоустрій».

Ірина КОЗАК.

Суми:
Міськвиконком прийняв рішення про здійснення регулярних доплат медичним працівникам, безпосередньо задіяним у лікуванні хворих на CОVID-19. Сума матеріальної підтримки залежно від кваліфікації медпрацівника щомісяця становитиме від 7 до 10 тис. грн.

Додаткову зарплату лікарі отримуватимуть із міського бюджету. Щоб зарезервувати необхідні кошти, співробітникам міськвиконкому наполовину урізали премії.

Міське заохочення для лікарів, задіяних у боротьбі з коронавірусом, не скасують і тоді, як почнуться доплати на загальнодержавному рівні. За словами міського голови Олександра Лисенка, до Сум ці гроші ще не надійшли, але їх чекають із дня на день.

Володимир ЧЕРНОВ.