Його почнуть виконувати з 4 травня.

Насамперед уряд дозволить відновити роботу малих і середніх підприємств сфери обслуговування і невеликих магазинів. Безумовно, з усіма заходами безпеки — постійна дезінфекція приміщень, обладнання багаторазового користування, носіння захисних масок, рукавичок, встановлення прозорих перегородок між, наприклад, продавцями й покупцями, а також дотримання соціальної дистанції. Якщо після цього не буде спалаху заражень, то з 18 травня відчиняться ресторани, кафе, готелі, бари, пляжі й великі торговельні центри. На третьому етапі плановано відновити роботу всіх видів громадського транспорту — автомобільного, залізничного, водного й міського. За попередніми прикидками, це відбудеться не раніше 1 червня. Тоді ж буде відновлено пересування країною.

Чорногорія дуже розраховує на приїзд відпочивальників з інших держав, але це залежатиме від того, чи відкриють свої кордони найближчі сусіди, а також Німеччина, Франція та скандинавські країни, звідки найчастіше їхали на адріатичні курорти туристи. Прем’єр-міністр Чорногорії Душко Маркович зазначив, що країна прагне скористатися прагненням Хорватії відкрити за посередництва ЄС кордони з Австрією, Словаччиною, Чехією та Угорщиною.

«Якщо це буде зроблено, то ми скористаємося цим шансом і постараємося привабити туристів звідти на наші курорти. У нас є козир – з точки зору епідеміологічної ситуації ми безпечніша країна», — зауважив прем’єр.