Тож станом на 1 травня Рівненщина виконала обласний бюджет на 101,6%.

Водночас місцеві бюджети недовиконали план лише на 0,6%. Причина — зменшення сплати податків у зв’язку з поширенням коронавірусу.

«В умовах карантину ми робимо все для того, щоб Рівненська область продовжувала розвиватися. Хочу подякувати підприємствам регіону, які в такий непростий час наповнювали місцеві бюджети», — зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

За останніми даними рейтингу динаміки місцевих доходів, на Рівненщині найменший спад надходжень бюджетів області серед усіх регіонів України. Такі відомості оприлюднило інтернет-видання «Рейтинг. Бізнес в офіційних цифрах» товариства «Сучасні маркетингові комунікації». Так, з початку цього місяця динаміка доходів місцевих бюджетів — понад 230 мільйонів гривень, а це лише на 14 млн менше від попереднього місяця цього року.

Як повідомили в департаменті фінансів Рівненської ОДА, зокрема надходження збільшилися в частині податку на прибуток — 152%, плати за використання лісових ресурсів — 157%, плати за користування надрами — 159% тощо.