Кабінет Міністрів дозволив відкриття продовольчих ринків під час карантину на підставі рішення представників Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів про дотримання ринками вимог безпеки для нерозповсюдження коронавірусної хвороби COVID-19.

З майже 80 агропродовольчих ринків у Київській області 13 відновили роботу. У Васильківському районі — 4, по одному — у Києво-Святошинському, Сквирському, Броварському, Білоцерківському та Миронівському, в смт Гостомель, м. Буча — по одному і два ринки в м. Біла Церква. І це при дотриманні встановлених протиепідемічних вимог: наявності безконтактного температурного скринінгу і диспенсерів з антисептиком на кожному в’їзді-виїзді, кількість відвідувачів, що одночасно перебувають на території ринку, не повинна перевищувати кількості з розрахунку один покупець на 10 кв. м торгової площі ринку, дезінфекція контактних поверхонь кожні три години, проведення наприкінці кожного робочого дня прибирання та дезінфекції всіх приміщень, включно зі стаціонарними торговими місцями, відсутність неконтрольованої (стихійної) торгівлі на прилеглій до ринку території, робочі місця продавців повинні перебувати один від одного на відстані не менше трьох метрів.

«Продовольчий ринок ТОВ «Кооператор-сервіс» у місті Буча на Київщині почав працювати під час карантину із другого травня. І хоча ще не всі підприємці відкрили свої павільйони і не так багато ще покупців, головне — процес пішов, — каже директор ринку Павло Скуб (на знімку). — А це 360 робочих місць, заробіток людей і платежі до міського бюджету. І ще, на період карантину ми скасували плату за місце, залишили тільки за охорону. Після перевірки на температурний режим, ми пускаємо на територію не більше двадцяти покупців».

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.