Про це повідомила Урсула фон дер Ляєн президент Єврокомісії (з ініціативи якої і відбулася конференція 4 травня).

«Сьогодні світ продемонстрував надзвичайну єдність задля спільного блага. Ми зібрали 7,4 мільярда євро (із 7,5 млрд євро запланованих. — Ред.) від донорів в усьому світі під час відеоконференції задля глобальної відповіді на коронавірус. Марафон збору коштів продовжиться», — написала вона у Твіттері.

Раніше Брюссель повідомив, що ЄС виділить у рамках кампанії один мільярд євро.

Ініціативу зі зборів коштів підтримали в ООН. Глава організації Антоніу Гутерріш подякував Єврокомісії та урядам країн, які були ініціаторами проведення донорської конференції. «Саме така активна позиція потрібна сьогодні», — сказав він.

«Ці кошти повинні допомогти нам повністю контролювати пандемію… Це — єдиний шлях до світу, вільного від COVID-19», — сказав глава ООН і зауважив, що це тільки початок, у майбутньому знадобиться значно більше коштів, зокрема і для зміцнення систем охорони здоров’я у світі.

«Для того, щоб результатами змогли скористатися люди по всьому світу, нам, швидше за все, знадобиться уп’ятеро більше коштів», — сказав голова ООН. Він також повідомив, що 23 травня відбудеться ще одна зустріч у рамках цієї ініціативи.

Фото зі сторінки Єврокомісії у Твітттері.