Про це повідомив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак на традиційній селекторній нараді з головами обласних державних адміністрацій. У зустрічі взяли участь міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, а також призер Олімпійських ігор, багаторазовий чемпіон світу та Європи, народний депутат Жан Беленюк, радник керівника Офісу Президента з питань спорту, олімпійська призерка Олена Говорова та член парламентського Комітету з питань молоді і спорту, чемпіонка світу та Європи Ольга Саладуха.

Андрій Єрмак:

«Це буде культова споруда, поряд з якою побудують музей. Ми хочемо створити сучасну історію наших спортивних героїв, спортивних легенд. Дуже важливо, щоб ми відзначили людей, які ще живі, які сьогодні ще мають можливість отримувати увагу і пошану від суспільства і держави.

Давайте дивитися в майбутнє. Сподіваємося, що спільними зусиллями ми переможемо епідемію і рухатимемося далі. Спорт є невід’ємною частиною життя українців, нашими спортсменами захоплюються у всьому світі».

Міністр молоді та спорту України, олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт підтримав ініціативу, зазначивши, що це значно вплине на зростання кількості талановитих спортсменів у майбутньому:

«Якщо діти почнуть займатися спортом, то через три-п’ять років ми їх побачимо вже на чемпіонатах України, на п’єдесталах, а потім вони вже будуть олімпійцями».

Фото з сайту president.gov.ua.