За даними системи рекрутингу донорів крові та її компонентів, у зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, у багатьох районних та обласних центрах України склалась критична ситуація щодо запасів донорської крові та її компонентів.

З метою недопущення передумов дефіциту донорської крові Головнокомандувачем Збройних Сил України була започаткована та на особистому прикладі впроваджена ініціатива здачі донорської крові. Командування Збройних Сил України та військові Київського гарнізону нещодавно поповнили банк крові для поранених військовослужбовців, які лікуються в Національному військово-медичному клінічному центрі «Головний військовий клінічний госпіталь».

У рамках заходів цивільно-військового співробітництва, на базі Об’єднаного оперативного штабу Національного комітету Товариства Червоного Хреста створено мобільні групи, які в умовах карантину здійснюють транспортування військовослужбовців Збройних Сил України, котрі висловили бажання стати донорами крові та поповнити запаси банку Київського міського центру крові.

Донорську ініціативу вже підтримав особовий склад Управління цивільно-військового співробітництва Генерального штабу Збройних Сил разом із керівництвом Національного комітету Товариства Червоного Хреста України. Лише за декілька днів благодійної акції було залучено 110 донорів із числа військовослужбовців Генерального штабу Збройних Сил України та представників Червоного Хреста України, в результаті якої центр отримав приблизно 50 л донорської крові та її компонентів.

Щиро дякуємо персоналу Київського міського центру крові за чітку організацію та фахову підтримку благодійної акції. Маємо надію, що вона знайде позитивний відгук у суспільстві та стане прикладом цивільно-військової взаємодії та підтримки!

Довідково

Благодійну акцію IT’S AN HONOR TO BE A DONOR зголосились підтримати структурні підрозділи цивільно-військового співробітництва, що виконують завдання в районі проведення Операції об’єднаних сил.