Такий прогноз на початку травня дало міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s.

На дно країну потягне туризм, від якого скарбниця отримує найбільші надходження, але зараз саме ця галузь економіки найбільше страждає від пандемії. Зазвичай уже на початку травня адріатичні курорти Чорногорії заповнюються майже вщерть відпочивальниками, які не люблять спеку. А зараз усі готелі порожні. Лише з 4 травня почали скасовувати суворі обмежувальні заходи й поки що дозволили відновити тільки роботу малих і середніх підприємств. Влада попередила, що ресторани, кафе, готелі,  пляжі та бари й торговельні центри можна буде відкрити тільки з 18 травня, а пересування всередині країни дозволять з 1 червня, коли запрацює громадський транспорт.

Уряд уже оголосив про план порятунку туристичної галузі й віділення їй фінансової допомоги. Тільки на виплату зарплат з держскарбниці надається 5 млн євро. Ще більші суми виділять на ремонти готелів та інфраструктури, рекламну кампанію.

І якщо влада країни не втрачає оптимізму й вірить, що туризм залишиться на плаву та підтримає всю економіку, то Світовий банк, а за ним і агентство Standard & Poor’s дають несприятливі прогнози, знизивши рейтинг Чорногорії зі стабільного на негативний.