Серед речей, які зараз особливо потрібні українській медицині, 500 тисяч захисних костюмів, 700 моніторів пацієнта, 50 мобільних цифрових рентген-апаратів та 50 портативних УЗД-пристроїв.

Цей вантаж закупила група «Нафтогаз» за підтримки Офісу Президента та Міністерства охорони здоров’я для передачі вітчизняним медзакладам. Логістику проекту організувало ДП «Антонов». Протягом 4—6 травня літаки Ан-22 «Антей» та Ан-225 «Мрія» доправляли його в Україну.

Крім того, днями посол Республіки Індія Партха Сатпатхі передав Україні як гуманітарну допомогу для боротьби з пандемією коронавірусу партію препарату з гідроксихлорохіном. Подальший розподіл партії у 30 тисяч таблеток серед українських медичних закладів та контроль за їх застосуванням здійснюватиме Міністерство охорони здоров’я.

У складі індійської гуманітарної допомоги до України прибула і партія вакцин від тифу, менінгіту, холери і малярії, призначених для українського миротворчого контингенту в Конго. Завдяки зусиллям української дипломатії уряд Індії також надав спеціальний дозвіл на комерційне придбання гідроксихлорохіну для потреб МОЗ України.