«Люди скажуть, що ми злякалися», — заявив Лукашенко. «Ми не можемо скасувати парад. Просто не можемо. Я довго над цим думав. Звичайно, це емоційна, глибоко ідеологічна річ. Треба пам’ятати, що ті люди помирали, може, і від вірусів, й інших хвороб. Але вони цього не відчували часом і про це не думали. І помирали вони заради нас, хоч як пафосно це звучить. І подумайте, що скажуть люди. Може, не одразу, через день, через два після цього, — скажуть, що злякалися», — заявив білоруський президент.

При цьому він зауважив, що тягнути на парад нікого не треба. « Не хочуть люди, бояться, бережуть здоров’я — ми це зрозуміємо. Вистачить сьогодні охочих — тисячі й тисячі людей хочуть, щоб цей захід відбувся», — сказав він.

При цьому Олександр Лукашенко запросив до участі в параді в Мінську глав держав, що постали на пострадянському просторі. «Публічно запрошую керівників держав, хоча б колишнього Союзу. Правильно було б зібратися в Мінську», — заявив він 5 травня, повідомляє БелТА.

Білорусь — єдина країна в Європі, де не запровадили загальнонаціональних обмежувальних заходів у зв’язку з пандемією. ВООЗ попередила про серйозні наслідки, можливі через проведення параду. Станом на вчорашній ранок у країні, згідно з даними worldometers. info, було зафіксовано 18 350 випадків зараження COVID-19.

Фото:belta.by