За свідченням очевидців, соснові насадження віком 55—59 років спалахнули майже одразу в двох місцях, до того ж вогнища перебували лише за якихось двісті метрів одне від одного. І одразу ж сильний вітер почав роздмухувати полум’я.

Сосновий бір, що постраждав, розміщений на території Степового філіалу НДІ лісового господарства (Харків). Директор філіалу Олександр Глод каже, що пожежа була «низовою», тобто вогонь пошкодив тільки стовбури дерев на висоті від двадцяти сантиметрів до метра на площі менше гектара. По суті, відбутися вдалося легким переляком завдяки своєчасному прибуттю пожежної техніки ДСНС та з лісгоспів Олешківського й сусіднього Голопристанського району.

Але лісівники занепокоєні тим фактом, що пожежі через підпали нинішньої весни загрозливо почастішали, хоча доступ до лісів закритий розпорядженням облдержадміністрації. Тому вони просять поліцію докласти всіх зусиль, щоб встановити особи винних в актах екологічного вандалізму та притягти їх до кримінальної відповідальності. Адже якщо підпали повторюватимуться, то вигоріти може не гектар чи півгектара, а величезні зелені масиви, які створювали у степовій Таврії понад сотню років для протидії пересуванню Олешківських пісків на родючі поля.

Херсонська область.