Усі три музеї чітко дотримуються всіх вимог карантину: при вході встановлено засоби дезінфекції, організовано скринінг працівників та відвідувачів, є можливість безготівкової оплати. Рішення про їх відкриття прийняла міська комісія з надзвичайних ситуацій.

«Ми провели консультації з імунологами та інфекціоністами. Усі вони порадили відкривати парки і сквери, щоб мешканці могли більше  рухатися, гуляти на відкритому просторі, звичайно, зі збереженням заходів безпеки. Ми також відкрили три музеї просто неба», — прокоментував послаблення карантину міський голова Андрій Садовий.

У місті запровадили чіткий протокол їх роботи. Температурний скринінг працівників проводиться щочотири години, але не менш як два рази. Усі заміри фіксуються в журналі здоров’я. Усі працівники — у захисних масках та рукавичках. Біля входу встановлено станції дезінфекції рук. Повна дезінфекція музеїв — перед відкриттям і після закриття. Встановлення розміток про безпечну дистанцію між відвідувачами — не менш як два метри.

Водночас у львівських парках приступив до роботи поліцейський велопатруль, який допоможе забезпечити чітке дотримання карантину. У місті їх аж 15 осіб. Щодня заступають на зміну по три-чотири екіпажі.

«Ми охопили ще більше території, де будемо постійно патрулювати. Якщо раніше за першої можливості заїжджали в Стрийський парк чи Парк культури імені Богдана Хмельницького, то відтепер там будуть постійні екіпажі», — поділився особливостями цьогорічного патрулювання командир підрозділу Назарій Пронь.

Як розповіли в патрульній поліції Львова, велопатруль уже третій рік виїжджає на вулиці міста. Уже традиційно нестиме службу в центрі Львова і в парках. Цьогоріч поліцейські отримають нову форму.

Львів.