Днями погодження Рівненської ОДА щодо користування надрами на підприємство привіз голова Рівненської ОДА Віталій Коваль під час робочої поїздки в Дубенський район.

«Нещодавно у «Рівнеторф» закінчився термін дії спецдозволу на користування надрами ділянки «Майдан» торфовища «Старники», — розповів Віталій Коваль. — Отримання нового дозволу в Держгеонадрах — процес тривалий, потребує великої кількості документів та погоджень. Лише процедура оцінки впливу на довкілля триває від 4 до 6 місяців. Обласна влада має повноваження погодити підприємству видобування торфу глибиною до 2 метрів із застосуванням спецзасобів. Що ми оперативно і зробили».

Державне підприємство вже понад 50 років займається розробкою торфових родовищ області, видобуванням торфу, переробкою його в брикети. Продукція підприємства переважно забезпечує потреби комунально-побутових господарств області в цьому виді твердого палива.

«Дякуючи подібним роботодавцям, місцеві мешканці не виїжджають за кордон і мають гідну оплату праці. Середня зарплата працівників — 18,7 тисячі гривень, а підприємство платить мільйони податків до різних бюджетів.

Підтримка такого бізнесу —– пріоритет. Рівненщина — територія рівних можливостей. Над цим і працюємо щодня», — зазначив голова Рівненської ОДА.