За минулу добу померло ще три особи, 22 особи госпіталізували. Вільними, за словами керівництва області, залишаються 35% ліжок, відведених під хворих на коронавірус.

Загрозлива ситуація з COVID-19 на Буковині турбує і МОЗ. У п’ятницю до Чернівців прибула міністерська комісія, котра розбиралася зі станом справ у лікарнях, де надають допомогу інфікованим вірусом, спілкувалася з керівництвом області та міста.

Обласна влада через наявність великої кількості інфікованих нині і їх щоденний приріст майже на 100 осіб вирішила зберегти жорсткий карантин на відміну від інших областей, де все не так страшно.

Обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила продовжити дію обмежень на роботу магазинів та сфери послуг, відвідування дитячих і спортивних майданчиків, перебування в громадських місцях без масок, проведення масових заходів, надання стоматологічних послуг. Дозволено відновити роботу тільки кафе і ресторанів (у режимі доставки чи на винос), адвокатських і нотаріальних бюро, кабінетів психологів. Карантин зберігається в школах і дитячих садках. Продовжено заборону на рух приміських автобусів і громадського транспорту в Чернівцях.

Також продовжено на невизначений термін особливий режим в’їзду і виїзду в Чернівецьку область, який заблокував переміщення громадян. Не виконає Буковина і дозвіл уряду на відновлення руху міського та внутрішнього міжрайонного пасажирського транспорту. Міжобласний рух зупинено повністю, як і в інших областях. Блокпости на в’їздах в область продовжать жорсткі карантинні заходи.

Фото з відкритих джерел.