Але поставили такі умови для відкриття, що не всі заклади зможуть виконувати їх, а отже, і не зможуть працювати.

І якщо для офіціантів не проблема розставити столики на відстані в два метри один від одного, встановити на вході в заклад столики з  
дезінфікуючими засобами, не саджати за них людей без захисних масок, то вимога вимірювати температуру у відвідувачів перед їх розсадкою за вільні столики вже викликає безліч питань. Крім того, власникам закладів настійно рекомендували приймати до оплати не готівку, а пластикові банківські карти. А через те, що вони є ще не в усіх албанців, то це призведе до того, що багатьом доведеться відмовляти в задоволенні випити горнятко кави чи пообідати в їхньому закладі.

Один з керівників Асоціації ресторанів і барів Енрі Джахай уже заявив, що через такі суворі заходи майже 30—40% закладів не зможуть розпочати роботу. Мало того, за його словами, близько 50% ресторанів, кафе й барів до кінця року стануть банкрутами. Асоціація попросила уряд не запроваджувати настільки строгі заходи й хоча б до кінця року скасувати деякі податки.