На знімку: під час ремонтних робіт на мостах.

Наразі роботи проводять на ділянці Слов’янськ — Бахмут, яка тривалий час капітально не ремонтувалася та подеколи зазнавала лише часткового ремонту.

Цього року в рамках програми «Велике будівництво» силами ТОВ «Славдорстрой» передбачено капітально відремонтувати 16,3 кілометра дороги. Вартість робіт становить 200 мільйонів гривень.

Як поінформували у Службі автомобільних доріг у Донецькій області, окрема увага приділяється також ремонту мостів, розташованих на ділянках дороги М-03 Київ — Харків — Довжанський. Тут здійснюють улаштування мостового полотна і вживаються спеціалізовані заходи зі зміцнення конструкцій.

Роботи виконують із застосуванням новітніх технологій, що передбачають відновлення бетонної поверхні для запобігання руйнації залізобетонних конструкцій, монтаж композитного перильного огородження, перевагами якого є мала маса, корозійна стійкість, комфортність. Застосовують також сучасні технології та матеріали фірми «Sika» в місцях сколів бетону та оголення арматури.

Нові підходи, що їх використовують під час ремонту мостів, забезпечуватимуть, за словами фахівців, мінімальні витрати на подальше утримання цих об’єктів та простоту заміни елементів конструкцій у разі аварійних ситуацій.

Донецька область.

Фото зі сторінки Служби автомобільних доріг у Донецькій області у Фейсбуці.