Сторони приділили окрему увагу питанням безпеки, досягнення режиму сталого і всеосяжного припинення вогню та доступу СММ ОБСЄ на не підконтрольні Україні території Донбасу.

Також обговорили підготовку до майбутньої відеоконференції Тристоронньої контактної групи, де Україна матиме суттєво розширене представництво, включно з віце-прем’єр-міністром — міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексієм Резніковим, заступниками міністрів та народними депутатами — головами профільних комітетів Верховної Ради. «Вважаю, що розширення та підвищення рівня представництва у ТКГ допоможе вдосконалити режим припинення вогню. Саме тому вже на наступній відеоконференції ТКГ Україна буде представлена заступником міністра оборони», — наголосив Андрій Єрмак, слова якого цитує прес-служба Президента України.

Президент Володимир Зеленський 5 травня підписав указ №167/2020 про затвердження складу делегації України для участі в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях.

Згідно з документом, очолить делегацію другий Президент України Леонід Кучма, а його першим заступником стане Олексій Резніков.

Наголошується, що Кучма і Резніков можуть визначати заступників представників України в робочих підгрупах і залучати до роботи делегації народних депутатів, представників державних органів влади, радників, експертів та технічних працівників.

Як повідомляє dt.ua, попереднє засідання ТКГ відбулося в режимі відеоконференції 22 квітня. Україна наполягала на тому, щоб нові ділянки розведення в зоні ООС «відповідали запитам гуманітарного характеру і створювали острівці безпеки для місцевих мешканців — громадян України».

Також українські представники в черговий раз вказали на неприйнятність вимоги внесення до Конституції положень про особливий статус ОРДЛО.