А також протистояти дезінформації і сприяти тому, щоб діти продовжували вчитися. Про це він заявив під час віртуальної конференції, присвяченої ролі релігійних лідерів у протистоянні загрозам, пов’язаним з COVID-19, повідомляють «Новини ООН».

Пандемія не знає меж, не бачить класових чи релігійних відмінностей, наголосив генсек. «Загальна уразливість об’єднує сьогодні все людство», — зазначив він.

Гутерріш нагадав про зростання насильства проти дівчаток і жінок, зауваживши, що це суперечить принципам, закладеним у будь-якій релігії. Що стосується дезінформації і поширення неперевірених даних, то релігійні лідери, на думку генсека, мають потужний інструмент у боротьбі з цими явищами: «Я прошу вас використовувати ваш вплив і можливості для просування інформації, що надається урядом, і рекомендацій ВООЗ».

Головний рабин синагоги «Парк-Іст» у Нью-Йорку Артур Шнаєр, який пережив Голокост і втратив усіх рідних у катівнях Освенциму, виступаючи на відеоконференції, зазначив, що, незважаючи на всі жахи й втрати, після Другої світової війни людство повстало з попелу, європейські міста було відновлено, а новостворена ООН подарувала людям надію. «Це класичний приклад історії людства: руйнування, знищення і смерть, за якими ідуть об’єднання, відновлення і відродження», — підкреслив він. Рабин нагадав, що й сьогодні «ми всі в одному човні, й від нас залежить, попливе він чи піде на дно», повідомляють «Новини ООН».

Фото ООН/Ескіндер Дебебе.