Про це заявив директор Європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Ханс Клюге, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Я дуже стурбований з приводу другої хвилі: восени в нас може бути друга хвиля COVID-19 і ще одна – сезонного грипу або кору", – сказав він британському виданню The Independent. Він нагадав, що пандемія коронавірусу не закінчена, хоча 32 із 43 країн Європи вже послаблюють карантин.

"Люди думають, що ізоляція завершена. Нічого не змінилося. Повний набір заходів з контролю за захворюваннями має залишитися в силі. Це ключова теза", – сказав він, наголосивши, що ні вакцини, ні лікування від нього досі немає.

Також Ханс Клюге нагадав, що людству доведеться миритися з існуванням COVID-19, як і з багатьма іншими вірусами на Землі. Однак він додав, що крім мутацій, які можуть зробити вірус небезпечнішим, може статися й така мутація, яка послабить його вірулентність і перетворить вірус на сезонне захворювання.

"Давайте сподіватися на краще і готуватися до гіршого", – резюмував Х. Клюге.

За даними офіційного сайту ВООЗ, станом на 14 травня у світі зафіксовано 4 258 666 випадків захворювання коронавірусом. 294 190 чоловік померли від цього захворювання.