Їм буде дозволено їздити материковою частиною країни, а також на поромах відправлятися на острів Крит. Крім цього, учні першого і другого курсів ліцеїв, а також гімназій зможуть знову сісти за парти і відновити навчання.

У понеділок відкриються зоопарки та ботанічні сади, знову запрацюють археологічні майданчики, почнуться репетиції (в театрах) і зйомки (фільмів і серіалів) зі строгими правилами захисту акторів і знімальних груп. Про це в п'ятницю повідомив офіційний представник уряду Стеліос Пецас.

За його словами, влада дозволила вірянам відвідати 17 травня церкви в країні, але за чіткого дотримання рекомендацій щодо допустимої при цьому кількості людей і соціальної дистанції між ними. А також відкрити організовані пляжі, бо температура в країні вже кілька днів перевищує 30 градусів. Але люди мають перебувати один від одного на відстані в два метри.

Чиновник нагадав, що з 11 травня в Греції почали працювати магазини і підприємства сфери послуг, а також деякі промислові підприємства. Збільшення кількості за минулий тиждень тих, хто заразився, не зареєстровано, тому влада пішла на подальше зняття заборон.

Фото: ЕРА.