"Я жодного разу не чула в Брюсселі навіть дискусій про це. Безвізовий режим з епідемією не пов'язаний. Зрештою, навіть якщо міркувати логічно: як відновлення візового режиму допомогло би у протидії епідемії?, – сказала Матернова.

Вона також наголосила, що їй невідомо також про загрозу візовій лібералізації для України з якихось інших причин. "Єврокомісія здійснює щорічний перегляд дотримання умов візової лібералізації, і ми можемо звертати увагу на деякі індикатори, але стосовно України не було навіть підстав для такої дискусії. І, повторюся, немає жодного зв'язку між візовою лібералізацією і поточною кризою", – додала вона.

Однак, коли саме українці знову зможуть їздити до ЄС, невідомо, оскільки, за словами Матернової, навіть всередині Шенгенської зони немає ясності щодо відкриття кордону.

"Ми ще не на тому рівні, коли можна говорити про відкриття кордонів. Ми створили "зелені лінії" для товарів, але для пасажирського руху залишаються дуже численні обмеження навіть усередині ЄС", – сказала вона.

Фото prm.ua.