Сьогодні під час онлайн-уроку про парламент назвали авторів кращого відео першого загальнонаціонального конкурсу для школярів ''Верховна Рада України – тут твориться моя держава''.

Імена переможців оголосив Керівник апарату Верховної Ради України Вячеслав Штучний.

"Упевнений, що серед дітей, учасників уроку та конкурсу відеоробіт, є майбутні народні депутати. У нас дуже талановита молодь, яка буде в подальшому успішно розвивати нашу державу. Вдячний за те, що цікавитеся роботою Верховної Ради України, важливими темами й взяли активну участь у конкурсі", – зазначив Вячеслав Штучний.

Переможцями конкурсу в номінації учні 1-4 класів "Мій Парламент – це..." стали Марина Глушкова (село Мар'є-Дмитрівка, Дніпропетровська обл.) та Денис Гриньов (м. Одеса). Найкраще відео на тему "Верховну Раду майбутнього я уявляю..." створила Ярина Холод з м. Києва. Переможцем у номінації для учнів 9-11 класів "Якщо б я став народним депутатом, в першу чергу, я..." обрали Тамару Ілляшенко (м. Южне, Одеська обл.). Ще одним заохоченням для наймолодшого учасника конкурсу стане година роботи з Керівником апарату Верховної Ради України Вячеславом Штучним.

Переможниця Ярина Холод зазначила, що такий конкурс – це чудовий спосіб відзначити 30-річчя Верховної Ради України та порушити важливі теми. До конкурсу Ярина підготувала відео на тему гендерної рівності.

Відеороботи школярів можна побачити на парламентському телеканалі "Рада" та на офіційних веб-сторінках Верховної Ради України. Переможці отримають подарунки від Освітнього центру Верховної Ради України та можливість провести один день у парламенті.

Понад 40 учнів з різних куточків України під час онлайн-уроку спробували себе в ролі народних депутатів. Наймолодшому учаснику уроку – 10 років, найстаршому – 18 років. Школярі дізналися про те, як працює Верховна Рада України, обговорювали законопроєкти на шкільні теми в Комітеті з питань освіти, науки та інновацій, а згодом голосували за законопроєкти на планерному засіданні.