Верховна Рада України повернулася до звичного режиму роботи, згідно з Календарним планом. І хоча коронавірус вніс корективи в роботу парламенту, політики та економіки, сьогодні народні депутати повинні зосередити максимум зусиль, щоб швидко і якісно виходити з тих умов, які існують у державі та в усьому світі через пандемію коронавірусу. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков на початку Погоджувальної ради лідерів депутатських фракцій і груп та голів парламентських комітетів.

Глава парламенту нагадав, що 18 травня – День боротьби за права кримськотатарського народу. «Це ті уроки, які ми повинні пам’ятати і на яких повинні будувати наше майбутнє», – підкреслив глава парламенту.

Дмитро Разумков зазначив, що на початку епідемії всі політичні сили відклали політичні гасла і працювали більш наполегливо, щоб допомогти уряду та іншим владним інститутам, народові України побороти ті виклики, які приніс коронавірус, висловивши сподівання, що й надалі парламент плідно працюватиме на благо держави.

Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук додав, що за два місяці роботи парламенту в особливому режимі працював і парламентський апарат, подякувавши йому за злагоджену роботу. 

За його словами, нинішнього пленарного тижня планується узгодити зміни до Плану законопроектних робіт із депутатськими фракціями і групами та іншими суб’єктами законодавчої ініціативи, цей План буде невдовзі винесено на затвердження парламенту. Завершується робота і над підготовкою закону про всеукраїнський референдум. Минулої п’ятниці на виконання Розпорядження Голови Верховної Ради України відбулося перше засідання робочої групи, яка опрацьовує законопроект про опозицію. Руслан Стефанчук запросив депутатів до активного обговорення цього законопроекту. 

16 липня 2020 року мине 30 років від дня схвалення українським парламентом Декларації про державний суверенітет України. Руслан Стефанчук запропонував провести в цей день урочисте засідання Верховної Ради, присвячене цій події, за участю народних депутатів України першого скликання, які брали участь у прийнятті Декларації. Політик також відзначив необхідність нинішнього пленарного тижня прийняти законопроект щодо інтелектуальної власності, а про акціонерні товариства, в разі появи дискусійних питань, перенести на пізніший термін. 

У п’ятницю в парламенті відбудеться традиційна «Година запитань до уряду».

«Голос України»