Залишившись без роботи (до цього він працював адміністратором бази даних у місцевому технолого-економічному коледжі, викладав), Роман ще у лютому 2018 року звернувся до Млинівського районного центру зайнятості у пошуках професійної самореалізації.

У ході співбесіди з особистим консультантом Роман Гришин дізнався про послугу служби зайнятості, яка його зацікавила — це можливість одноразово отримати виплату допомоги по безробіттю для започаткування підприємницької діяльності. Особистий консультант детально роз’яснила Роману законодавчі аспекти започаткування бізнесу й ознайомила з поняттями бізнес-ідеї та бізнес-плану, запропонувала відвідати семінар з орієнтації на підприємницьку діяльність, де тоді ще безробітний отримав інформацію про перспективи розвитку підприємництва у Млинівському районі.

Профдіагностичне тестування ще раз підтвердило його готовність започаткувати власну справу. У липні 2018 року Роман Гришин закінчив навчання з основ підприємницької діяльності у Рівненському центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Під час освітніх курсів майбутній підприємець уже склав бізнес-план, ідея якого не виникла спонтанно. Роман мав знання та досвід роботи у сфері веб-дизайну та обслуговування комп’ютерної техніки, тому вирішив зайняти цю ринкову нішу.

Після вдалого захисту власного бізнес-проекту Роман Гришин зареєструвався фізичною особою-підприємцем та відкрив сервісний клуб «Хелпер», що виконує всі види поліграфічної продукції, ремонтує і обслуговує комп’ютерну та організаційну техніку. Так з’явився маленький бізнес млинівчанина Романа Гришина, якому вже майже два роки, та він змусив змінити життя і ставлення до нього. Хоча світ сьогодні кидає непрості виклики, Роман Гришин оптимістично дивиться на розвиток власного бізнесу і планує в подальшому розширятися: монтаж систем відеоонагляду. Каже, що звертатиметься по допомогу  до фахівців служби зайнятості. Щоправда, шукатиме він не роботу, а кваліфікованих працівників.

Тетяна ТАРАСЮК, фахівець Млинівської районної філії Рівненського обласного центру зайнятості.

Фото автора.