Про це днями заявив заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін під час відеозустрічі з родичами громадян України, загиблих внаслідок збиття Іраном літака авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» рейсу PS752.

За інформацією прес-служби Міністерства закордонних справ, рідним загиблих надали інформацію про перебіг технічного та кримінального розслідування, співпрацю з іншими постраждалими державами, в тому числі щодо питання аналізу «чорних скриньок» за участі міжнародних експертів.

«Сподіваємося, що іранська сторона перейде від декларацій до практичних кроків та невідкладно забезпечить виконання вимог міжнародного права, в тому числі розшифровку «чорних скриньок», — підкреслив Євгеній Єнін.

Раніше в інтерв’ю «Радіо Свобода» він заявляв, що Київ може звернутися до Міжнародного суду ООН, якщо переговори з Іраном про передачу «чорних скриньок» зайдуть у глухий кут.

Нагадаємо, літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран — Київ, розбився незабаром після зльоту 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули. 11 січня після днів заперечень іранські військові офіційно визнали, що ненавмисно збили український пасажирський літак.