Кількість тих, хто одужав, становить 153 тисячі. З початку епідемії у країні померло 7 тисяч 914 пацієнтів з позитивним тестом на коронавірус. Про це свідчать дані Інституту імені Роберта Коха.

І хоча пандемія триває, Німеччина має намір повністю відкрити свої кордони з 15 червня, як повідомило видання Bild з посиланням на джерело в міністерстві внутрішніх справ ФРН. А, за даними інших ЗМІ, найближчими днями уряд оголосить рішення про поетапне відкриття кордонів. Перевірки приїжджих здійснюватимуться вибірково. І вже з 15 червня контроль на кордонах, відповідно до цього плану, може бути скасовано, пише Bild.

Ці наміри цілком збігаються з рекомендаціями Єврокомісії: відповідно до її проекту під час першого етапу шлагбауми піднімуть між державами, котрі матимуть схожі показники з кількості випадків зараження коронавірусом. При цьому Єврокомісія радить обережно ухвалювати рішення, адже йдеться про відновлення свободи пересування у Шенгенській зоні. Але й закликала «продовжувати підтримувати обмеження на зовнішніх кордонах спільноти, щоб мінімізувати ризик поширення вірусу».

Тим часом Німеччина вже відкрила автомобільні пункти пропуску та зняла низку обмежень на кордоні з Люксембургом, Австрією, Францією і Швейцарією. Тепер люди можуть без проблем зустрітися з партнерами, родичами чи взяти участь у важливих сімейних заходах у цих країнах. Щоправда, туристські мандрівки, поїздки по продукти чи пальне досі заборонені.

Берлін.