Власників закладів харчування зобов’язали постійно проводити дезінфекцію столів і стільців після кожного відвідувача, а людей — носити маски в громадських місцях. Також заборонено збиратися великими групами.

І вже в суботу в Бухаресті незадоволені обмежувальними карантинними заходами провели акцію протесту. На одній із центральних площ румунської столиці зібралося майже 100 осіб, що вже стало порушенням. До того ж вони були без масок і рукавичок. Учасники протесту хотіли цим наголосити, що влада перебільшує небезпеку. А всілякі заборони є порушенням конституції, бо обмежують свободу людей.

Організатори акції заявили, що під час дії НС влада взяла під контроль усі ЗМІ й фактично запровадила цензуру на небажані публікації. Протестувальники зажадали, щоб уряд негайно пішов у відставку.

Поліція, яка спостерігала за тим, що відбувається, в захисних масках і рукавичках, не стала розганяти протестувальників і дочекалася, коли ті випустять пару й самі розійдуться. Але весь перебіг акції було знято на відеокамери й розшукати організаторів не складно, тому що вони не приховували своїх облич.