Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль побував на ньому, поспілкувався з фахівцями (на знімку).

«Цей водний об’єкт не ремонтувався впродовж останніх 30 років. Гідровузол та шлюзи водосховища потребують реконструкції. Востаннє проектно-кошторисну документацію для цього розробляли ще у 2012 році. Проте ремонтні роботи так і не було розпочато. На сьогодні ця документація застаріла, тож розроблятимемо нову», — каже голова ОДА.

За попередніми підрахунками, така реконструкція обійдеться мінімум у 10 млн гривень. Фінансову підтримку шукатимуть на всіх рівнях: районному, обласному, державному.

Окрім того, на Хрінницькому водосховищі розташована місцева ГЕС. І хоча вона працює не на повну потужність, проте підприємство сплачує податки, забезпечує робочі місця.

Також водойма має туристичну інфраструктуру. Робота санаторіїв та баз відпочинку, що неподалік водосховища, — це також додаткові кошти до місцевих бюджетів. І хоча на водосховищі рівень води дещо знизився, проте на літній сезон відпочинку це не вплине.

«Хрінницьке водосховище — візитівка півдня нашої області. А техногенно-екологічна безпека — це наша спільна відповідальність. Тому стан справ довкола об’єкта перебуватиме на особливому контролі обласної влади», — додав Віталій Коваль.

Фото автора.