Тоді як чимало балканських країн від понеділка послабили суворі карантинні заходи й зазначають, що коронавірус повільно відступає, у Туреччині спостерігається зворотний процес. Тільки за останню добу в країні від COVID-19 померла 31 людина, а загальна кількість померлих від небезпечного вірусу сягнула рекордної для Балканського регіону цифри — 4 171. До другої декади травня в Туреччині зареєстровано 150 593 особи, які заразилися коронавірусом.

Очевидно, ці жахливі цифри й змусили президента Туреччини Реджепа Ердогана в понеділок оголосити про запровадження комендантської години
в усіх (81) провінціях країни.

У телезверненні до нації він ще раз нагадав про підступність вірусу, який не пробачає ігнорування санітарних вимог. Тому влада змушена на період святкування закінчення Рамадану, з 23 по 26 травня, ввести заборону на пересування країною, відвідування мечетей і виходити з дому вечірньої пори.

«З 23 по 26 травня у всіх провінціях оголошується комендантська година. З 29 травня будуть частково відчинятися мечеті для деяких колективних молитов за дотримання усіх санітарних заходів, інші молитви поки що мають проводитися індивідуально», — повідомив президент і попросив людей проявити розуміння і дотримуватися заборон, бо від цього залежить життя не тільки їхнє, а й найближчих родичів та сусідів.