Президент України Володимир Зеленський на прес-конференції з нагоди першої річниці своєї діяльності на посаді глави держави назвав умови, за яких він може дочасно розпустити Верховну Раду.

"Поки партія "Слуга народу" голосуватиме за всі важливі для країни законопроекти – і банківський закон зараз був дуже важливий, і земельна реформа, і імпічмент Президента, і недоторканність, і концесії, і водний транспорт – це те, що було написано в програмі Президента України, і перетворилося з обіцянок на реальні дії, поки це буде, поки вони будуть голосувати, я підтримуватиму партію "Слуга народу" і саме той склад партії, точніше сказати – монобільшість, тому що вони виконують саме ту роботу, – сказав Зеленський. – Тільки-но вони не будуть голосувати, не захочуть, якщо вони будуть лобіювати інтереси, не дай Боже, тієї чи іншої комерційної групи впливу на політику України, в той само час, не думаючи ні про що, я буду розпускати парламент".

Глава держави також висловив сподівання, що восени відбудуться місцеві вибори. "Якщо COVID-19 мине – будуть місцеві вибори. Не хочу говорити про деталі. Місцеві вибори – люди обирають місцеву владу. Ось і все", – сказав Зеленський.

Щодо виборів міського голови Києва Президент заявив, що підтримуватиме на них кандидата від партії "Слуга народу". Водночас він зауважив, що у партії "Слуга народу" на цих виборах буде "праймеріс", на яких обиратимуть найкращого кандидата. За словами Зеленського, серед претендентів можуть бути і народні депутати від "Слуги народу", і незалежні люди.

"Голос України"

Фото з сайту president.gov.ua.