Розроблений і введений в дію телеграм-канал «Cybercentre» став результатом співпраці курсантів і фахівців Донецького юридичного інституту МВС України з відділом протидії кіберзлочинам у Донецькій області Департаменту кіберполіції Нацполіції України. Адже на базі інституту постійно проводяться факультативні заняття з кіберполіцейськими, які готують майбутніх кандидатів на службу в сфері протидії кіберзлочинності.

Тепер завдяки чат-боту користувачі Тelegram зможуть дізнатися, як захистити свій аккаунт від шахраїв, отримати рекомендації та повідомити про злочин у сфері кібербезпеки. Всі повідомлення громадян обробляються провідними фахівцями та поліцейськими.

Розробку проекту «Cybercentre» ініціювала доцент кафедри юридичних дисциплін ДЮІ МВС України, кандидат юридичних наук Ольга
Ковальова. Під її керуванням курсанти організували команду та долучилися до створення чат-бота з медіабезпеки.

Спільна з працівниками Нацполіції реалізація проекту здійснювалася за підтримки Європейського Союзу, Фонду «Професійний розвиток Харкова» та UPSHIFT Україна.

«Мета телеграм-каналу «Cybercentre» — інформувати населення про злочини у кіберпросторі. Окрім того, користувачі можуть безпосередньо повідомити про протиправні дії щодо особистих даних у соціальних мережах та отримати алгоритм дій, який допоможе відновити медіабезпеку, — зазначили у відділі комунікації поліції в Донецькій області. — Приєднатися до каналу можна за посиланням https://t. me/Cybercentre_bot».