Під час передачі медичного обладнання та засобів індивідуального захисту Костянтинівській міській інфекційній лікарні.

Лікарня отримала зокрема чотири кисневі концентратори, 10 пульсоксиметрів, стратегічний запас бутильованої питної води обсягом майже п’ять тисяч літрів, а також засоби особистого захисту для медичних працівників.

Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Лотта Сильвандер, за участю якої відбувалася передача обладнання і засобів протидії інфекції, зазначила: «ЮНІСЕФ готовий підтримати заклади охорони здоров’я наданням життєво важливих товарів у розпал пандемії COVID-19. Це обладнання допоможе пацієнтам з тяжкими розладами дихання та колективам лікарень, які невтомно виконують свою роботу в небезпечних умовах. Ми також вдячні за внесок наших партнерів з приватного сектору, які зробили цю допомогу можливою».

Загалом допомогу отримають 19 закладів охорони здоров’я у зоні конфлікту на сході України, включаючи лікарні та центри первинної медико-санітарної допомоги. Кожен із переданих пристроїв дає змогу одночасно надавати медичні послуги майже 200 хворим на коронавірус, які мають важку дихальну недостатність, а згодом це обладнання може використовуватися для інтенсивної терапії легеневих розладів.
ЮНІСЕФ також підтримає комплектами персонального захисту та санітайзерами єдину в Донецькій області лабораторію, яка проводить тестування на коронавірус.

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін під час церемонії передачі допомоги зауважив, що партнерство з міжнародними організаціями допомагає спільно перешкоджати поширенню тяжкої хвороби.

Фото зі сторінки UNICEF Ukraine у Фейсбуці.