Тут можна оформити паспорт, документи на землю, отримати інші послуги, не залишаючи свій населений пункт.

Вартість сучасної двоповерхової будівлі, зведеної за сучасними енергоефективними технологіями, — понад 9 мільйонів гривень. Довкола облаштували територію та обладнали доступ для інвалідних візків. На другому поверсі передбачили терасу для зустрічей з мешканцями та презентацій, для дозвілля людей похилого віку.

Як розповів міський голова Львова Андрій Садовий, минулого року такий само ЦНАП відкрили в Рудному, у 2021-му збудують у Винниках, зрештою, всі населені пункти, які ввійдуть до Львівської ОТГ, матимуть такі сучасні центри надання адміністративних послуг.

«Це наш рідний Львів, і не має значення, де ти живеш, всюди має бути хороша якість життя», — наголосив Андрій Садовий. Він навів цифри, скільки коштів вкладає Львів у сусідні населені пункти. На місто Винники у минулому році — 132 мільйони гривень. Натомість податків з цього містечка надійшло 27 мільйонів гривень. Різниця — 100 мільйонів гривень. У Брюховичі інвестували майже 40 мільйонів гривень, а податків отримали 16,5 мільйона гривень.

Андрій Садовий вважає, що цифри кажуть більше, ніж популістські гасла тих, хто агітує за феодальні ОТГ, які створюються під окремих осіб, а не для громад.

Протягом останніх п’яти років на розвиток інфраструктури Винників скеровано 258 мільйонів гривень, Брюховичів — 63 мільйони гривень, Рудного — 51 мільйон гривень. За ці кошти відремонтували дороги, збудували садочки, розширили інженерне господарство.