Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

«25 травня о 18.28 до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у Києві надійшло повідомлення про пожежу в лікарні на вулиці Шовковична, що в Печерському районі столиці. Як з’ясувалося, на останньому поверсі 6-поверхового корпусу лікарні у підсобному приміщенні сталося коротке замикання з подальшим горінням. Пожежники одразу приступили до гасіння», — йдеться в повідомленні. За півгодини надзвичайну подію було ліквідувало. На цей час на безпечну відстань вивели 15 людей. За словами персоналу лікарні, в корпусі, де сталася пожежа, хворих на коронавірусну інфекцію не було.

Тим часом згодом головний лікар Людмила Антоненко на своїй сторінці у Фейсбуці розмістила пост, де причиною пожежі в підсобному приміщенні Олександрівської клінічної лікарні назвала можливий навмисний підпал.

«Первісна версія «коротке замикання проводки» не підтвердилася, однак фахівці визначили, що це був навмисний підпал. Сподіваємося, що палія знайдуть. На місці події працює поліція», — написала вона. Також Антоненко зазначила, що, в свою чергу, адміністрація лікарні і співробітники швидко зорієнтувалися, провели евакуацію пацієнтів з відділення реанімації для хірургічних хворих в інший корпус і викликали протипожежну службу.

Варто зазначити, що Олександрівська лікарня — одна з понад 240 медзакладів України, де приймають пацієнтів з COVID-19.

Вл. інф.