На знімку: під час реконструкції у міській лікарні № 1.

У хірургічному корпусі міської лікарні № 1 відбувається реконструкція відділення екстреної медичної допомоги. Ремонтні роботи виконують й у відділенні з надання допомоги в екстрених випадках міської лікарні № 4.

Майже 7 млн грн із міського бюджету та приблизно 10 млн з державного виділено на проведення капітальних робіт у хірургічному корпусі Маріупольської міськлікарні № 1. Про це повідомив міський голова Вадим Бойченко під час ознайомлення з перебігом робіт.

Наразі на об’єкті реконструкції наближають до готовності кімнату консультацій, рентгенодіагностичний кабінет, реанімаційне відділення, малу операційну, де зможуть отримувати допомогу хворі, які не потребують госпіталізації.

Директор міської лікарні № 1 Лариса Мамаєва демонструє унікальний томограф. За її словами, нещодавно завдяки цьому апарату лікарі змогли швидко поставити діагноз одній з пацієнток. Жінці терміново призначили лікування, чим і врятували її життя.

«Точний діагноз та екстрена допомога — найважливіші складові сучасної медицини. Ми створюємо умови для якісної послуги, щоб захистити життя та здоров’я маріупольців. Крім того, наші лікарі отримають якісне робоче місце, — акцентував увагу Вадим Бойченко. — Ремонт відділення екстреної медичної допомоги почався торік. Уже проведено капітальний ремонт покрівлі. Триває заміна всіх інженерних мереж, облаштовують вентиляцію та киснепровід. У планах — роботи з утеплення фасаду».

Після ремонту відділення пацієнти зможуть не тільки отримати оперативну допомогу, а й пройти якісну діагностику. «Ми зможемо надавати екстрену допомогу. Будуть також спеціальні діагностичні ліжка. Можна буде ставити діагноз протягом двох-трьох годин і одразу направляти пацієнтів в необхідне відділення», — розповіла Лариса Мамаєва.

Триває реконструкція також у відділенні екстреної медичної допомоги на базі міської лікарні № 4. Тут буде впроваджений світовий досвід поділу на сектори для різних категорій пацієнтів. Відділення наповнять необхідним сучасним обладнанням для якісного обстеження пацієнтів. Встановлять рентген-обладнання, УЗД-апарат, створять лабораторію. Головною особливістю стане поділ маршрутів пацієнтів. Також буде обладнано бокс для двох автомобілів швидкої допомоги. Загальна вартість цього проекту становить 17,5 млн грн, з яких з місцевого бюджету виділено 10 млн гривень, з державного — 7 мільйонів.

Фото прес-служби Маріупольської міської ради.