І оскільки всі масові заходи в столиці заборонені, свято, що припадає на ці вихідні, відзначать у новому онлайн-форматі. На інші дати святкування вирішили не переносити.

Як повідомляє прес-служба КМДА, святкування розпочнеться ввечері 30 травня і закінчиться ввечері 31-го. В ефірі телеканалу «Київ», як і зазвичай, триватиме святкова програма, втім, прямих включень зі святкових локацій не буде. Цього разу телевізійники обрали інший формат. Зокрема кияни і всі шанувальники нашої столиці побачать привітання відомих людей, іноземців тощо, а також зможуть переглянути серію тематичних сюжетів «Прогулянки Києвом», «Київ, який ми любимо», «Портрети» та «Історії».

Уже традиційний Пробіг під каштанами також відбудеться в онлайн-режимі й транслюватиметься по телебаченню. Запланована святкова вікторина серед мешканців столиці та кілька сюрпризів для користувачів соцмереж.

На День Києва заплановано і початок роботи столичних фонтанів. Їх відкриття після зими перенесли на кінець травня через карантинні обмеження.

Нагадаємо, День Києва відзначають в останні вихідні травня. Нині нашій столиці виповнюється 1538 літ. Зазвичай його святкують особливо активно і пишно. Останніми роками традиційними для Дня Києва стали Пробіг під каштанами, концерти на Майдані Незалежності та Поштовій площі, велопробіг, фестиваль повітряних зміїв, виставки квітів та інші благодійні й розважальні заходи.