На 27 травня офіційно підтверджено ще 43 випадки зараження. Лабораторний центр дослідив 487 нових зразків. Загальна кількість інфікованих в області від першого встановленого випадку становить 3 144 особи. Проте 25 буковинців одужали від COVID-19. Вони двічі отримали негативний результат тесту.

«Ми обов’язково повернемося до звичного життя. Але поки що не послаблюйте пильність. Імовірність заразитися коронавірусом у Чернівецькій області залишається високою. Бережіть себе та своїх близьких!» — зазначив Сергій Осачук.

Але перестороги діють не на всіх. Так, у приміському селі Мамаївці минулими вихідними провели гучне весілля в одному з ресторанів. Загалом присутніх було майже 100 осіб, повідомляє Головне управління Нацполіції. Тепер власнику ресторану загрожує штраф від 34 до 170 тисяч гривень.

Також не пройшла перша спроба депутатів Чернівецької міськради дозволити рух маршруток містом. Вартість проїзду у тролейбусах відтепер — 10 гривень, а маршрутки їхні власники через карантинні вимоги, які регламентують кількість пасажирів, за цією і колишньою вартістю виводити на лінії відмовляються.

Фото з Інтернету.