На знімку: на контрольному пункті в’їзду-виїзду.

Про це на прес-брифінгу в Краматорську повідомив директор департаменту цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко.

«На території області триває операція Об’єднаних сил, продовжує діяти режим «Червоний», запроваджений командувачем Об’єднаних сил, і обмеження на в’їзд в Донецьку область залишаються. Наголошую, що особливих незручностей для місцевих жителів, як таких, не було. Просто цей режим давав додаткові повноваження правоохоронним органам та військовим на території Донецької та Луганської областей. За потреби можуть бути введені додаткові заходи у зв’язку з коронавірусом», — зазначив Ігор Бойко.

За словами посадовця, нині не розглядається можливість відновлення перетину лінії розмежування через КПВВ області. Як і раніше, перетнути лінію розмежування можна лише за окремим рішенням командувача Об’єднаних сил при надзвичайних життєвих обставинах гуманітарного характеру.

Водночас, згідно з розпорядженням командувача Об’єднаних сил, з 1 червня всі контрольні пункти в’їзду-виїзду на лінії розмежування переходять на літній графік роботи — з 6.00 до 20.00. За додатковою інформацією щодо перетину КПВВ громадяни можуть звернутись до сall-центру Об’єднаних сил: 0 (800) 50-04-10, (097) 988-90-40, (095) 127-58-52, (044) 454-44-99.

Фото прес-служби Донецької ОДА.