Попри серйозні наслідки пандемії та величезні зусилля, які докладають у світі для розробки і створення вакцини проти COVID-19, частка людей, які готові вакцинуватися, на диво низька.

Так, у Сполучених Штатах, де зафіксовано найбільшу у світі кількість випадків нового коронавірусу та смертей від нього, лише 49% опитаних готові вакцинуватися від COVID-19, коли вакцину розроблять. Такими є дані соцопитування, проведеного незалежним дослідницьким центром NORC при Університеті Чикаго в співпраці з інформаційним агентством The Associated Press.

31% опитаних американців відповіли, що не впевнені в тому, що вакцинуватимуться, а 20% — що не робитимуть цього. Серед тих, хто не планує вакцинуватися, 70% пояснили своє рішення тим, що не впевнені в безпечності можливої вакцини, а 30% заявили, що не бояться захворіти.

Натомість 70% із тих, хто планує пройти вакцинацію, впевнені, що без цього повернутися до нормального ритму життя буде неможливо, повідомляє AP. Також агентство відзначає, що серед тих, хто хоче вакцинуватися, переважають люди старші за 60 років (67%).